Sklamaním pre Hoptu je zdrvujúca porážka ľavicových strán vo voľbách

28.11.2005 Humenné

Humenné 28. novembra (TASR) - Sklamaním pre nezávislého poslanca NR SR Ivan Hoptu je skutočnosť, že vo voľbách do regionálnych zastupiteľstiev utrpeli zdrvuj...
Humenné 28. novembra (TASR) - Sklamaním pre nezávislého poslanca NR SR Ivan Hoptu je skutočnosť, že vo voľbách do regionálnych zastupiteľstiev utrpeli zdrvujúcu porážku prakticky všetky ľavicové strany.

Najväčšiu podľa Hoptu utrpela Komunistická strana Slovenska (KSS), ktorá ako jediná parlamentná strana nemá v Prešovskom kraji žiadneho vlastného poslanca. \"Ľavica pohorela predovšetkým vo svojej bašte - na východnom Slovensku, kde k tomu prispela aj skutočnosť, že KSS sa nezmyselne spojila v koalícii s HZDS-PSNS-ZSNS a ich voliči túto koalíciu jednoducho neprijali a neprišli voliť, \" uviedol dnes pre TASR Hopta.
Volebný výsledok pol roka zaevidovanej strany Úsvit pokladá Hopta za menší úspech. \"V PSK som získal 3,67 percenta, kandidát v Banskobystrickom kraji Pavol Chovanec prekročil 2 percentá a jedno percento prekročil aj Dušan Saxa v Trenčianskom kraji, \" doplnil Hopta. Potvrdil, že si uvedomuje, že roztrieštenie KSS neprospieva ani Úsvitu, ani KSS. \"Verejne vyzývam vedenie KSS, aby sa prestalo tváriť, že všetko je v najlepšom poriadku, pretože voľby jasne dokázali, že KSS nemá istú pozíciu v budúcom parlamente. Chcem ich vyzvať na korektný rozhovor o spoločnom možnom postupe pri budúcich parlamentných voľbách, \" konštatoval Hopta. Dodal, že v opačnom prípade sa ani jeden politický subjekt do parlamentu nemusí dostať. \"Ak sa vo voľbách do samosprávnych krajov dokázala zjednotiť pravica, tak by sa mala dokázať zjednotiť aj komunistická ľavica, \" povedal Hopta.
 

Vyberte región

mark